Ook hier is de bekende Amerikaanse belegger Jeremy Siegel redelijk overtuigend in z'n betoog dat de meeste beleggers hun beleggingshorizon onderschatten. Siegel berekende per leeftijdsklasse wat de gemiddelde beleggingshorizon zou moeten zijn.

De basisveronderstelling is volgens Aphilion dat we activa opbouwen (sparen) gedurende onze actieve loopbaan, op pensioen gaan op 65 en ten slotte leven we van de opbrengsten en evtl. verkoop van de opgebouwde activa.

Beleggingshorizons van 20 à 30 jaar en langer blijken verre van uitzonderlijk, zelfs voor beleggers dicht bij de pensioenleeftijd.

Op 65 is de gemiddelde levensverwachting van een "Westerse" man momenteel 17 jaar en van een vrouw zelfs meer dan 20 jaar. Een spaarboekje zal volgens Aphilion niet volstaan.

Ook hier is de bekende Amerikaanse belegger Jeremy Siegel redelijk overtuigend in z'n betoog dat de meeste beleggers hun beleggingshorizon onderschatten. Siegel berekende per leeftijdsklasse wat de gemiddelde beleggingshorizon zou moeten zijn. De basisveronderstelling is volgens Aphilion dat we activa opbouwen (sparen) gedurende onze actieve loopbaan, op pensioen gaan op 65 en ten slotte leven we van de opbrengsten en evtl. verkoop van de opgebouwde activa. Beleggingshorizons van 20 à 30 jaar en langer blijken verre van uitzonderlijk, zelfs voor beleggers dicht bij de pensioenleeftijd. Op 65 is de gemiddelde levensverwachting van een "Westerse" man momenteel 17 jaar en van een vrouw zelfs meer dan 20 jaar. Een spaarboekje zal volgens Aphilion niet volstaan.