Van grote bewegingen is echter geen sprake, het zijn met name de financials die het voortouw hebben genomen. De beleggers kijken vooral naar wat er in China gebeurt, dit tegen de achtergrond van het congres georganiseerd naar aanleiding van de verandering in het leiderschap.

Wei Wei, analist bij China Securities, is van mening dat de Chinese economie weliswaar kan stabiliseren, maar dat er nog geen signalen zijn die in de richting van een krachtig herstel kunnen wijzen. Hij adviseert om voorlopig vastgoedfondsen links te laten liggen.

Nieuwe vastgoedbelasting

De kans bestaat namelijk dat de Chinese regering een nieuwe vastgoedbelasting aan het voorbereiden is. Het bericht daaromtrent, afkomstig van het Xinhua nieuwsagentschap, heeft er toe geleid dat de koersen op de Chinese beurzen waren teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven weken.

Opvallend is dat de verhandelde volumes op de Chinese beurs zijn teruggevallen, deze bevinden zich nu ongeveer 10% onder het gemiddelde voor de afgelopen 30 dagen. Dat betekent dat veel beleggers het poeder droog houden in afwachting van een nieuwe katalysator.

Van grote bewegingen is echter geen sprake, het zijn met name de financials die het voortouw hebben genomen. De beleggers kijken vooral naar wat er in China gebeurt, dit tegen de achtergrond van het congres georganiseerd naar aanleiding van de verandering in het leiderschap. Wei Wei, analist bij China Securities, is van mening dat de Chinese economie weliswaar kan stabiliseren, maar dat er nog geen signalen zijn die in de richting van een krachtig herstel kunnen wijzen. Hij adviseert om voorlopig vastgoedfondsen links te laten liggen. Nieuwe vastgoedbelasting De kans bestaat namelijk dat de Chinese regering een nieuwe vastgoedbelasting aan het voorbereiden is. Het bericht daaromtrent, afkomstig van het Xinhua nieuwsagentschap, heeft er toe geleid dat de koersen op de Chinese beurzen waren teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven weken. Opvallend is dat de verhandelde volumes op de Chinese beurs zijn teruggevallen, deze bevinden zich nu ongeveer 10% onder het gemiddelde voor de afgelopen 30 dagen. Dat betekent dat veel beleggers het poeder droog houden in afwachting van een nieuwe katalysator.