De rest van het verhaal klinkt vertrouwd in de oren: de Amerikaanse centrale bank heeft op grote schaal met geld lopen te zwaaien, de geldpersen in het land hebben op volle toeren gedraaid. Het financieel systeem is dolgedraaid en zal vroeg of laat ontsporen.

Dat kan gebeuren via deflatie of via inflatie, maar een combinatie van beiden is eveneens mogelijk. De doemdenkers zijn van mening, en ergens hebben ze wel gelijk, dat de problemen van 2007-2008 nog altijd zijn opgelost. De meeste Amerikanen zijn niet voorbereid op een economische ramp en zullen dan ook paniekerig reageren wanneer die zou uitbreken.

De rest van het verhaal klinkt vertrouwd in de oren: de Amerikaanse centrale bank heeft op grote schaal met geld lopen te zwaaien, de geldpersen in het land hebben op volle toeren gedraaid. Het financieel systeem is dolgedraaid en zal vroeg of laat ontsporen. Dat kan gebeuren via deflatie of via inflatie, maar een combinatie van beiden is eveneens mogelijk. De doemdenkers zijn van mening, en ergens hebben ze wel gelijk, dat de problemen van 2007-2008 nog altijd zijn opgelost. De meeste Amerikanen zijn niet voorbereid op een economische ramp en zullen dan ook paniekerig reageren wanneer die zou uitbreken.