Het macro-economisch nieuws was volgens Royal Bank of Scotland evenmin opbeurend.

Op basis van voorlopige cijfers groeide de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met amper 1,3 procent terwijl de consensusverwachting op 1,7 procent lag. Bovendien werd de groeivoet van het eerste kwartaal neerwaarts bijgesteld van 1,9 naar 0,4 procent.

Tegelijk viel ook het consumentenvertrouwen (University of Michigan) terug naar het laagste niveau in meer dan twee jaar. Uit het Beige Book van de Federal Reserve bleek dat de groei in de meeste regio's sinds begin juni vertraagt.

Het macro-economisch nieuws was volgens Royal Bank of Scotland evenmin opbeurend. Op basis van voorlopige cijfers groeide de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met amper 1,3 procent terwijl de consensusverwachting op 1,7 procent lag. Bovendien werd de groeivoet van het eerste kwartaal neerwaarts bijgesteld van 1,9 naar 0,4 procent. Tegelijk viel ook het consumentenvertrouwen (University of Michigan) terug naar het laagste niveau in meer dan twee jaar. Uit het Beige Book van de Federal Reserve bleek dat de groei in de meeste regio's sinds begin juni vertraagt.