De tegenkanting tegen Bitcoin blijkt echter groeiende, de European Banking Authority waarschuwde dat de kopers van Bitcoins op geen enkele manier beschermd zijn tegen verliezen wanneer er ergens ook maar iets fout loopt. Van een garantiesysteem is dus geen sprake.

Duitsland heeft al verklaard dat het Bitcoin niet zal erkennen als wettig betaalmiddel en dat gerealiseerde meerwaarden op deze virtuele munt belastbaar zijn. Verwacht wordt dat steeds meer landen dit standpunt zullen aannemen, onder andere Noorwegen heeft het Duitse voorbeeld al gevolgd.

De tegenkanting tegen Bitcoin blijkt echter groeiende, de European Banking Authority waarschuwde dat de kopers van Bitcoins op geen enkele manier beschermd zijn tegen verliezen wanneer er ergens ook maar iets fout loopt. Van een garantiesysteem is dus geen sprake. Duitsland heeft al verklaard dat het Bitcoin niet zal erkennen als wettig betaalmiddel en dat gerealiseerde meerwaarden op deze virtuele munt belastbaar zijn. Verwacht wordt dat steeds meer landen dit standpunt zullen aannemen, onder andere Noorwegen heeft het Duitse voorbeeld al gevolgd.