Vraag is of er een meerderheid kan gevonden worden om de bank te redden. Als het van de Oostenrijkers afhangt, is dat zeker niet het geval. Een meerderheid van Oostenrijkers wil Hypo Alpe bankroet laten gaan, het betreft ongeveer 70% van de bevolking.

Internationaal dreigt het imago van Oostenrijk grote schade op te lopen. Veel institutionele beleggers bezitten grote posities in obligaties uitgegeven door Hypo Alpe. Uniqa Insurance Group AG bezit bijvoorbeeld voor een bedrag van 35 miljoen euro van die aandelen, Vienna Insurance Group AG voor een bedrag van 50 miljoen euro. Sommige analisten vrezen dat de affaire Hypo Alpe de prelude zal worden voor een nieuwe Europese bankencrisis.

Vraag is of er een meerderheid kan gevonden worden om de bank te redden. Als het van de Oostenrijkers afhangt, is dat zeker niet het geval. Een meerderheid van Oostenrijkers wil Hypo Alpe bankroet laten gaan, het betreft ongeveer 70% van de bevolking. Internationaal dreigt het imago van Oostenrijk grote schade op te lopen. Veel institutionele beleggers bezitten grote posities in obligaties uitgegeven door Hypo Alpe. Uniqa Insurance Group AG bezit bijvoorbeeld voor een bedrag van 35 miljoen euro van die aandelen, Vienna Insurance Group AG voor een bedrag van 50 miljoen euro. Sommige analisten vrezen dat de affaire Hypo Alpe de prelude zal worden voor een nieuwe Europese bankencrisis.