Wat de prijsevolutie van vastgoed betreft, blijven de beleggers volgens Peter Vanden Houte, chief economist ING België, nog altijd relatief positief, al zijn er verschillen volgens het soort vastgoed.

Voor de gewone woonhuizen ziet 38% een verdere prijsstijging in 2013, 20% een daling, terwijl voor appartementen 41% een stijging verwacht en 23% een daling.

Voor villa's lijken de vooruitzichten een stuk minder rooskleurig. Zo zegt 43% van de Belgen dat de prijzen dit jaar zullen afkalven, terwijl slechts 28% een positieve prijsevolutie anticipeert.

Bouwgronden lijken het best in de markt te liggen. 56% verwacht een verdere prijsstijging in 2013, terwijl slechts 12% een prijsterugval vreest.

Interessant is dat vooral Franstalige beleggers over het algemeen positiever zijn voor vastgoed, terwijl de meningen bij de Nederlandstaligen iets meer verdeeld zijn.

Het is dan ook geen wonder dat 23% van de Franstaligen van plan is om dit jaar in vastgoed te investeren, terwijl het bij de Nederlandstaligen slechts om 16% gaat.

Vastgoed lijkt volgens Vanden Houte dus niet langer de enige langetermijnbelegging waarin Belgen geïnteresseerd zijn.

Wat de prijsevolutie van vastgoed betreft, blijven de beleggers volgens Peter Vanden Houte, chief economist ING België, nog altijd relatief positief, al zijn er verschillen volgens het soort vastgoed. Voor de gewone woonhuizen ziet 38% een verdere prijsstijging in 2013, 20% een daling, terwijl voor appartementen 41% een stijging verwacht en 23% een daling. Voor villa's lijken de vooruitzichten een stuk minder rooskleurig. Zo zegt 43% van de Belgen dat de prijzen dit jaar zullen afkalven, terwijl slechts 28% een positieve prijsevolutie anticipeert. Bouwgronden lijken het best in de markt te liggen. 56% verwacht een verdere prijsstijging in 2013, terwijl slechts 12% een prijsterugval vreest. Interessant is dat vooral Franstalige beleggers over het algemeen positiever zijn voor vastgoed, terwijl de meningen bij de Nederlandstaligen iets meer verdeeld zijn. Het is dan ook geen wonder dat 23% van de Franstaligen van plan is om dit jaar in vastgoed te investeren, terwijl het bij de Nederlandstaligen slechts om 16% gaat. Vastgoed lijkt volgens Vanden Houte dus niet langer de enige langetermijnbelegging waarin Belgen geïnteresseerd zijn.