Francine Cunningham, executive director bij European Newspaper Publishers' Association, ziet toch een lichtpunt in de duisternis. Steeds meer lezers lezen kranten online of op Facebook en daar kan een nieuwe belangrijke bron van inkomsten worden aangeboord.

De trend is niet meer om te buigen, want in sommige landen lezen al liefst meer dan 60% van de lezers hun krant online. Bij belangrijke kranten als de Franse Le Monde of de Italiaanse La Repubblica zijn er al meer lezers die de krant op Facebook lezen dan in de papieren versie.

Francine Cunningham, executive director bij European Newspaper Publishers' Association, ziet toch een lichtpunt in de duisternis. Steeds meer lezers lezen kranten online of op Facebook en daar kan een nieuwe belangrijke bron van inkomsten worden aangeboord. De trend is niet meer om te buigen, want in sommige landen lezen al liefst meer dan 60% van de lezers hun krant online. Bij belangrijke kranten als de Franse Le Monde of de Italiaanse La Repubblica zijn er al meer lezers die de krant op Facebook lezen dan in de papieren versie.