Daarnaast kan de groep bogen op een leiderschapspositie in biotechnologie met haar dochteronderneming Genzyme, het belang in de eveneens Amerikaanse biotechgroep Regeneron en haar samenwerkingsovereenkomst met Alnylam.

In de afgelopen jaren hebben het aflopen van de meest winstgevende patenten een impact op de resultaten van de geneesmiddelenproducenten gehad.

Om een antwoord te bieden op het wegvallen van deze patenten heeft Sanofi groeiplatforms voor de toekomst geïdentificeerd: groeilanden, vaccins, geneesmiddelen voor vaak voorkomende ziektes, diabetes, nieuwe producten en geneesmiddelen voor de gezondheid van dieren.

Maar deze divisies (ongeveer 75% van de omzet) kenden een lage groei in 2013 wat tot twee winstwaarschuwingen heeft geleid en een zeer voorzichtige groeidoelstelling voor dit jaar (een groei van de winst per aandeel tussen 4% en 7%).

Terwijl de groep nauwelijks nieuwe geneesmiddelen heeft gelanceerd sinds 2008, verkreeg Sanofi vorig jaar wel zeven goedkeuringen voor nieuwe geneesmiddelen en zullen niet minder dan negen geneesmiddelen die in de laatste ontwikkelingsfase zitten tussen nu en 2018 op de markt gebracht worden.

Momenteel is het aandeel ondergewaardeerd t.o.v. de sectorgenoten en rijp voor een inhaalbeweging op waarderingsvlak. Delaunay heeft een koopadvies.

Daarnaast kan de groep bogen op een leiderschapspositie in biotechnologie met haar dochteronderneming Genzyme, het belang in de eveneens Amerikaanse biotechgroep Regeneron en haar samenwerkingsovereenkomst met Alnylam. In de afgelopen jaren hebben het aflopen van de meest winstgevende patenten een impact op de resultaten van de geneesmiddelenproducenten gehad. Om een antwoord te bieden op het wegvallen van deze patenten heeft Sanofi groeiplatforms voor de toekomst geïdentificeerd: groeilanden, vaccins, geneesmiddelen voor vaak voorkomende ziektes, diabetes, nieuwe producten en geneesmiddelen voor de gezondheid van dieren. Maar deze divisies (ongeveer 75% van de omzet) kenden een lage groei in 2013 wat tot twee winstwaarschuwingen heeft geleid en een zeer voorzichtige groeidoelstelling voor dit jaar (een groei van de winst per aandeel tussen 4% en 7%). Terwijl de groep nauwelijks nieuwe geneesmiddelen heeft gelanceerd sinds 2008, verkreeg Sanofi vorig jaar wel zeven goedkeuringen voor nieuwe geneesmiddelen en zullen niet minder dan negen geneesmiddelen die in de laatste ontwikkelingsfase zitten tussen nu en 2018 op de markt gebracht worden. Momenteel is het aandeel ondergewaardeerd t.o.v. de sectorgenoten en rijp voor een inhaalbeweging op waarderingsvlak. Delaunay heeft een koopadvies.