Als gevolg van het tegenvallende nieuws over het Amerikaanse economische herstel daalde de rente op Amerikaanse Treasuries en de dollar.

Echter, ondanks dat de rente op Europese overheidsobligaties vaak de rente in de VS volgt, steeg de rente op Duitse Bunds doordat de zorgen over overheidsschulden naar de achtergrond verdwenen.

In lijn met de waardering van de euro ten opzichte van de dollar, liep ook het verschil tussen de rente op 2-jaars Amerikaanse en Duitse overheidsobligaties op.

Aangezien meer zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers worden verwacht, zou deze trend zich volgens NIBC Markets Roundup in de komende weken kunnen voortzetten.

Aanvankelijk steeg de vraag naar risicovollere activa afgelopen week door een positief begin van het bedrijfscijferseizoen en de geslaagde verkoop van Europese overheidsobligaties. Aan het einde van de week maakten tegenvallende macro-economische echter een einde aan het optimisme.

In focus deze week:

- Diverse cijfers huizenmarkt, VS (maandag, dinsdag, donderdag)

- PMI indices, Eurozone (donderdag)

- Ifo index, Duitsland (vrijdag)

- BBP cijfers 2e kwartaal, VK (vrijdag)

Als gevolg van het tegenvallende nieuws over het Amerikaanse economische herstel daalde de rente op Amerikaanse Treasuries en de dollar. Echter, ondanks dat de rente op Europese overheidsobligaties vaak de rente in de VS volgt, steeg de rente op Duitse Bunds doordat de zorgen over overheidsschulden naar de achtergrond verdwenen. In lijn met de waardering van de euro ten opzichte van de dollar, liep ook het verschil tussen de rente op 2-jaars Amerikaanse en Duitse overheidsobligaties op. Aangezien meer zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers worden verwacht, zou deze trend zich volgens NIBC Markets Roundup in de komende weken kunnen voortzetten. Aanvankelijk steeg de vraag naar risicovollere activa afgelopen week door een positief begin van het bedrijfscijferseizoen en de geslaagde verkoop van Europese overheidsobligaties. Aan het einde van de week maakten tegenvallende macro-economische echter een einde aan het optimisme. In focus deze week: - Diverse cijfers huizenmarkt, VS (maandag, dinsdag, donderdag) - PMI indices, Eurozone (donderdag) - Ifo index, Duitsland (vrijdag) - BBP cijfers 2e kwartaal, VK (vrijdag)