Eric Rosengren, president van de Boston FED, heeft zich in krachtige termen uitgesproken voor verdere stimuleringsmaatregelen door de de Amerikaanse centrale bank.

Wanneer die niet zal ingrijpen, kan de werkloosheid volgens Rosengren verder oplopen. Daarnaast zou de economische groei kunnen vertragen.

Rosengren is geen stemgerechtigd lid van de FED en dus alleen een adviserende stem geven. De Europese schuldencrisis en de komende fiscale klip in de VS dreigen de economie nog meer onder druk te zetten.

De Amerikaanse beurzen zijn opnieuw goed op dreef, waarbij de winsten ten opzichte van de opening verder zijn opgelopen. Uitschieter in positieve zin is de Nasdaq, die ten opzichte van het slotniveau van gisteren ruim 1% hoger noteert. De olieprijs zit eveneens opnieuw in de lift.

Hitte doet aardgasverbruik stijgen

Het warme weer in grote delen van de Verenigde Staten leidde volgens Royal Bank of Scotland tot een hoger stroomverbruik en is dus gunstig voor de vraag naar aardgas, dat op weekbasis opnieuw 7,2 procent duurder werd.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 28 miljard cubic feet (cf) of 0,9 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA

(Energy Information Administration).

Vooraf werd op een toename met 34 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 13 juli 19,2 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 470 miljard cf of 17,5 procent tegenover 19,7 procent een week eerder.

Eric Rosengren, president van de Boston FED, heeft zich in krachtige termen uitgesproken voor verdere stimuleringsmaatregelen door de de Amerikaanse centrale bank. Wanneer die niet zal ingrijpen, kan de werkloosheid volgens Rosengren verder oplopen. Daarnaast zou de economische groei kunnen vertragen. Rosengren is geen stemgerechtigd lid van de FED en dus alleen een adviserende stem geven. De Europese schuldencrisis en de komende fiscale klip in de VS dreigen de economie nog meer onder druk te zetten. De Amerikaanse beurzen zijn opnieuw goed op dreef, waarbij de winsten ten opzichte van de opening verder zijn opgelopen. Uitschieter in positieve zin is de Nasdaq, die ten opzichte van het slotniveau van gisteren ruim 1% hoger noteert. De olieprijs zit eveneens opnieuw in de lift.Hitte doet aardgasverbruik stijgen Het warme weer in grote delen van de Verenigde Staten leidde volgens Royal Bank of Scotland tot een hoger stroomverbruik en is dus gunstig voor de vraag naar aardgas, dat op weekbasis opnieuw 7,2 procent duurder werd. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 28 miljard cubic feet (cf) of 0,9 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 34 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 13 juli 19,2 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 470 miljard cf of 17,5 procent tegenover 19,7 procent een week eerder.