Op dit moment telt ons land 33.565 starters. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon die UNIZO kon inkijken. Tussen de gewesten bestaan echter grote verschillen.

Zo was er in Vlaanderen een stijging van het aantal starters met 1,5 procent. Volgens UNIZO profiteerde Vlaanderen van de licht verbeterde economische toestand.

De ondernemersorganisatie hoopt dat de bodem van de put nu is bereikt en dat het aantal starters zal blijven stijgen. Maar de ondernemersorganisatie waarschuwt.

"Ondanks deze positieve evolutie blijft het aantal starters in Vlaanderen nog steeds ruim 12 procent onder het niveau van 2011. We hebben meer starters nodig om het ondernemerschap 'vers bloed' te geven", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Dat kan volgens de ondernemersorganisatie via een doorgedreven loonlastenverlaging van 5 procent en het niet bij creëren van nieuwe belastingen voor ondernemers, een duidelijke oproep aan de nieuwe regeringen.

Op dit moment telt ons land 33.565 starters. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon die UNIZO kon inkijken. Tussen de gewesten bestaan echter grote verschillen. Zo was er in Vlaanderen een stijging van het aantal starters met 1,5 procent. Volgens UNIZO profiteerde Vlaanderen van de licht verbeterde economische toestand. De ondernemersorganisatie hoopt dat de bodem van de put nu is bereikt en dat het aantal starters zal blijven stijgen. Maar de ondernemersorganisatie waarschuwt. "Ondanks deze positieve evolutie blijft het aantal starters in Vlaanderen nog steeds ruim 12 procent onder het niveau van 2011. We hebben meer starters nodig om het ondernemerschap 'vers bloed' te geven", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Dat kan volgens de ondernemersorganisatie via een doorgedreven loonlastenverlaging van 5 procent en het niet bij creëren van nieuwe belastingen voor ondernemers, een duidelijke oproep aan de nieuwe regeringen.