De Spaans werknemers hebben zwaar moeten inleveren, waarbij de staat de tering naar de nering probeert te zetten. De tot dusver doorgevoerde besparingsmaatregelen hebben de Spanjaarden heel wat pijn gedaan. Het einde van de foltering - Torquemada had de gewoonte om zijn slachtoffers te folteren - is echter nog niet in zicht.

Op economisch vlak is de kloof met Duitsland op het vlak van concurrentiekracht nog altijd niet gedicht, eigenlijk zijn we nog maar halverwege.

De vraag is echter of Spanje nog meer besparingsmaatregelen zal kunnen slikken zonder dat de levensstandaard van de Spanjaarden gevaar loopt.

De Spaans werknemers hebben zwaar moeten inleveren, waarbij de staat de tering naar de nering probeert te zetten. De tot dusver doorgevoerde besparingsmaatregelen hebben de Spanjaarden heel wat pijn gedaan. Het einde van de foltering - Torquemada had de gewoonte om zijn slachtoffers te folteren - is echter nog niet in zicht. Op economisch vlak is de kloof met Duitsland op het vlak van concurrentiekracht nog altijd niet gedicht, eigenlijk zijn we nog maar halverwege. De vraag is echter of Spanje nog meer besparingsmaatregelen zal kunnen slikken zonder dat de levensstandaard van de Spanjaarden gevaar loopt.