GM zal alle contactslotcilinders van deze auto's vervangen en verhoogt daarom het bedrag voor aangekondigde reparaties dit jaar van USD 750 miljoen naar USD 1,3 miljard. ABN Amro verwachtt nog meer slecht nieuws voor de automaker, maar houdt voorlopig vast aan het kopen-advies.

Voor nu ziet ABN Amro af van onze schatting van de fair value in afwachting van de maatregelen die het ministerie van Justitie tegen GM zal nemen.

Vanwege de hoge reparatiekosten verlagen de analisten van de bank wel de schatting van de winst per aandeel voor 2014 van USD 3,34 naar USD 3,14.

GM zal alle contactslotcilinders van deze auto's vervangen en verhoogt daarom het bedrag voor aangekondigde reparaties dit jaar van USD 750 miljoen naar USD 1,3 miljard. ABN Amro verwachtt nog meer slecht nieuws voor de automaker, maar houdt voorlopig vast aan het kopen-advies. Voor nu ziet ABN Amro af van onze schatting van de fair value in afwachting van de maatregelen die het ministerie van Justitie tegen GM zal nemen. Vanwege de hoge reparatiekosten verlagen de analisten van de bank wel de schatting van de winst per aandeel voor 2014 van USD 3,34 naar USD 3,14.