Chad Morganlander, adviseur bij Washington Crossing Advisor, vreest dat er meer pijn op komst is, met een verdere correctie van 3 tot 7% in de goudprijs. Het goud heeft lang kunnen standhouden boven het 150-week moving average, meer bepaald als sinds 2002.

Dat 150-week moving average werd echter vorig jaar naar beneden doorbroken en dat is technisch een zeer negatief signaal. Een terugval richting 1000 dollar voor de goudprijs is volgens Morganlander mogelijk, maar op lange termijn gelooft hij wel in een uitbraak van de goudprijs.

Chad Morganlander, adviseur bij Washington Crossing Advisor, vreest dat er meer pijn op komst is, met een verdere correctie van 3 tot 7% in de goudprijs. Het goud heeft lang kunnen standhouden boven het 150-week moving average, meer bepaald als sinds 2002. Dat 150-week moving average werd echter vorig jaar naar beneden doorbroken en dat is technisch een zeer negatief signaal. Een terugval richting 1000 dollar voor de goudprijs is volgens Morganlander mogelijk, maar op lange termijn gelooft hij wel in een uitbraak van de goudprijs.