Dit concern is van grote strategische waarde voor BG, voor de toegang tot kolen- en gasreserves in Australië. Eerder viel Royal Dutch Shell al af als mogelijke koper van Pure Energy.

Een veel grotere fusie is die tussen Suncor en Petro-Canada, beide uit Canada. Deze fusie kent een waarde van USD 15,9 miljard en is daarmee de grootste sinds 2006, toen Statoil voor USD 29 miljard de olie- en gasactiviteiten van Norsk Hydro kocht.

Door de lage olieprijzen zijn fusies in de oliezandsector in Canada noodzakelijk om kosten te besparen. Het komend jaar zullen er volgens ABN Amro meer fusies plaatsvinden om de kosten te drukken of om toegang te krijgen tot nieuwe wingebieden door kleine spelers te kopen. Tot die laatste categorie horen onder meer Tullow Oil, Premier Oil en Venture Production.

Dit concern is van grote strategische waarde voor BG, voor de toegang tot kolen- en gasreserves in Australië. Eerder viel Royal Dutch Shell al af als mogelijke koper van Pure Energy.Een veel grotere fusie is die tussen Suncor en Petro-Canada, beide uit Canada. Deze fusie kent een waarde van USD 15,9 miljard en is daarmee de grootste sinds 2006, toen Statoil voor USD 29 miljard de olie- en gasactiviteiten van Norsk Hydro kocht.Door de lage olieprijzen zijn fusies in de oliezandsector in Canada noodzakelijk om kosten te besparen. Het komend jaar zullen er volgens ABN Amro meer fusies plaatsvinden om de kosten te drukken of om toegang te krijgen tot nieuwe wingebieden door kleine spelers te kopen. Tot die laatste categorie horen onder meer Tullow Oil, Premier Oil en Venture Production.