De balansen van deze bedrijven zijn niet meer conservatief, of zoals voorheen zeer conservatief, ze zijn momenteel inefficiënt. Hierdoor zal een betekenisvol herstel in de bedrijfsactiviteiten een aantal kwartalen kunnen duren en kunnen deals steeds groter en strategischer worden.

We hebben hiervan al een begin gezien in de Europese telecomsector en afgelopen week in de wereldwijde farmaceutische sector.

De grote nationale en regionale overnames krijgen altijd de meeste aandacht. Daarbij komt dat overheden altijd proberen om banen en nationale belangen te beschermen, of ten minste de indruk willen wekken dat men dit probeert, zoals in de zaak rond Alstom.

We zullen in de komende cyclus waarschijnlijk meer overnames zien waarbij Amerikaanse en Aziatische bedrijven - met name Chinese - Europese ondernemingen opkopen, veel meer dan in vorige cycli.

De balansen van deze bedrijven zijn niet meer conservatief, of zoals voorheen zeer conservatief, ze zijn momenteel inefficiënt. Hierdoor zal een betekenisvol herstel in de bedrijfsactiviteiten een aantal kwartalen kunnen duren en kunnen deals steeds groter en strategischer worden. We hebben hiervan al een begin gezien in de Europese telecomsector en afgelopen week in de wereldwijde farmaceutische sector. De grote nationale en regionale overnames krijgen altijd de meeste aandacht. Daarbij komt dat overheden altijd proberen om banen en nationale belangen te beschermen, of ten minste de indruk willen wekken dat men dit probeert, zoals in de zaak rond Alstom. We zullen in de komende cyclus waarschijnlijk meer overnames zien waarbij Amerikaanse en Aziatische bedrijven - met name Chinese - Europese ondernemingen opkopen, veel meer dan in vorige cycli.