De afnemende risico-aversie was ook terug te vinden in andere beleggingscategorieën. Zo verloor goud afgelopen week ongeveer 2%, en kon ook de olieprijs ietsje terug.

De 10-jaars rente liep de afgelopen week een heel klein beetje op, zowel in de VS als Europa.

Per saldo blijft de rente echter hardnekkig laag staan en ABN Amro gaat er vanuit dat dit zal veranderen als beleggers meer oog krijgen voor het economisch herstel en centrale banken hun stimulerende maatregelen (verder) terugschroeven.

Hierbij verwachten de economen van de bank dat de rente in de VS het voortouw zal nemen, gevolgd door de rente in Europa.

De afnemende risico-aversie was ook terug te vinden in andere beleggingscategorieën. Zo verloor goud afgelopen week ongeveer 2%, en kon ook de olieprijs ietsje terug. De 10-jaars rente liep de afgelopen week een heel klein beetje op, zowel in de VS als Europa. Per saldo blijft de rente echter hardnekkig laag staan en ABN Amro gaat er vanuit dat dit zal veranderen als beleggers meer oog krijgen voor het economisch herstel en centrale banken hun stimulerende maatregelen (verder) terugschroeven. Hierbij verwachten de economen van de bank dat de rente in de VS het voortouw zal nemen, gevolgd door de rente in Europa.