De vraag is of deze prestatie in 2011 kan worden herhaald. De meeste analisten denken van wel, maar er weerklinken ook enkele kritische geluiden. Niet iedereen is er namelijk van overtuigd dat commodities ook in 2011 sterk gaan stijgen.

Er is meer neerwaarts dan opwaarts potentieel bij grondstoffen, zo meent Richard Suttmeier. De chief market strateeg bij ValuEngine.com is bijvoorbeeld van mening dat het opwaarts potentieel bij het goud voorlopig is opgebruikt.

De goudprijs is in de buurt van het 50-daags gemiddelde aanbelandt, zo stelt Suttmeier. Wanneer de goudprijs daaronder terugvalt, kan een correctie snel komen en zelfs vrij stevige proporties aannemen.

De vraag is of deze prestatie in 2011 kan worden herhaald. De meeste analisten denken van wel, maar er weerklinken ook enkele kritische geluiden. Niet iedereen is er namelijk van overtuigd dat commodities ook in 2011 sterk gaan stijgen. Er is meer neerwaarts dan opwaarts potentieel bij grondstoffen, zo meent Richard Suttmeier. De chief market strateeg bij ValuEngine.com is bijvoorbeeld van mening dat het opwaarts potentieel bij het goud voorlopig is opgebruikt. De goudprijs is in de buurt van het 50-daags gemiddelde aanbelandt, zo stelt Suttmeier. Wanneer de goudprijs daaronder terugvalt, kan een correctie snel komen en zelfs vrij stevige proporties aannemen.