De Nederlanders dreigen anderzijds te verstikken onder een enorme schuldenberg. De uitstaande consumentenschulden zijn met 250% van het beschikbaar inkomen hoger dan die in Ierland. Ze bedragen zelfs tweeënhalf keer het niveau dat in Griekenland werd bereikt.

De Nederlandse banken hebben allen samen 650 miljard euro uitstaan aan woonkredieten, waarbij de huizenprijzen in snel tempo blijven dalen. De ervaring leert dat wanneer de vastgoedmarkt instort het financieel systeem meestal snel volgt. De Nederlanders zijn met deze gewaarschuwd.

De Nederlanders dreigen anderzijds te verstikken onder een enorme schuldenberg. De uitstaande consumentenschulden zijn met 250% van het beschikbaar inkomen hoger dan die in Ierland. Ze bedragen zelfs tweeënhalf keer het niveau dat in Griekenland werd bereikt. De Nederlandse banken hebben allen samen 650 miljard euro uitstaan aan woonkredieten, waarbij de huizenprijzen in snel tempo blijven dalen. De ervaring leert dat wanneer de vastgoedmarkt instort het financieel systeem meestal snel volgt. De Nederlanders zijn met deze gewaarschuwd.