De details van deze uitbreiding zijn nog niet geheel duidelijk, maar de uitgegeven verklaring zegt dat het zal gaan om een combinatie van gestort kapitaal, oproepbaar kapitaal en garanties. Tot nog toe ging het slechts om garanties.

Het storten van kapitaal is volgens ABN Amro nieuw. Een tijdschema moet nog worden opgesteld voor de fasering van het storten van kapitaal. De beslissing om de leencapaciteit te vergroten, is een direct reactie op de zorg dat het huidige fonds niet groot genoeg is.

Het nieuwe fonds zou voldoende moeten zijn om ook Portugal en Spanje te voorzien van financieringsmiddelen en middelen om het bankwezen te versterken.

De details van deze uitbreiding zijn nog niet geheel duidelijk, maar de uitgegeven verklaring zegt dat het zal gaan om een combinatie van gestort kapitaal, oproepbaar kapitaal en garanties. Tot nog toe ging het slechts om garanties. Het storten van kapitaal is volgens ABN Amro nieuw. Een tijdschema moet nog worden opgesteld voor de fasering van het storten van kapitaal. De beslissing om de leencapaciteit te vergroten, is een direct reactie op de zorg dat het huidige fonds niet groot genoeg is. Het nieuwe fonds zou voldoende moeten zijn om ook Portugal en Spanje te voorzien van financieringsmiddelen en middelen om het bankwezen te versterken.