Rogoff voorspelt dat landen als Griekenland en Portugal een zeer moeilijke periode tegemoet gaan. De financiële markten gaan de rente naar omhoog drijven en daardoor gaan zwakke landen nog dieper in de problemen belanden.

Volgens Rogoff wordt een bankcrisis meestal gevolgd door schuldenproblemen op landenniveau. Ditmaal zal dat niet anders zijn, zij het dat we een tijdskloof van een paar jaar kunnen krijgen.

Griekenland en Portugal gaan dus problemen krijgen, maar Rogoff geeft toe dat er moeilijk een timing daarvoor valt te geven. Maar de hogere rente gaat ook elders tot problemen aanleiding geven.

De economische groei in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Japan zal duidelijk gaan vertragen. Rogoff merkt op dat de fiscale politiek in Japan volledig uit de hand is gelopen. Japan heeft de grootste publieke schuld in de wereld en is daardoor sterk verzwakt.

Rogoff is lid van de Group of Thirty, een paneel van centrale bankiers en universiteitsprofessoren onder leiding van de vroegere Federal Reserve chairman Paul Volcker. Hij schreef vorig jaar "This Time Is Different," samen met Carmen M. Reinhart, een boek dat de geschiedenis van financiële crisissen in 66 landen registreert.

Rogoff voorspelt dat landen als Griekenland en Portugal een zeer moeilijke periode tegemoet gaan. De financiële markten gaan de rente naar omhoog drijven en daardoor gaan zwakke landen nog dieper in de problemen belanden. Volgens Rogoff wordt een bankcrisis meestal gevolgd door schuldenproblemen op landenniveau. Ditmaal zal dat niet anders zijn, zij het dat we een tijdskloof van een paar jaar kunnen krijgen. Griekenland en Portugal gaan dus problemen krijgen, maar Rogoff geeft toe dat er moeilijk een timing daarvoor valt te geven. Maar de hogere rente gaat ook elders tot problemen aanleiding geven. De economische groei in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Japan zal duidelijk gaan vertragen. Rogoff merkt op dat de fiscale politiek in Japan volledig uit de hand is gelopen. Japan heeft de grootste publieke schuld in de wereld en is daardoor sterk verzwakt. Rogoff is lid van de Group of Thirty, een paneel van centrale bankiers en universiteitsprofessoren onder leiding van de vroegere Federal Reserve chairman Paul Volcker. Hij schreef vorig jaar "This Time Is Different," samen met Carmen M. Reinhart, een boek dat de geschiedenis van financiële crisissen in 66 landen registreert.