De EU-ministers van Financiën kunnen deze week meer helderheid geven over de richting en het mogelijke tijdspad. Zij komen vandaag bijeen en vooruitlopend hierop maakten Spanje en Portugal haast met het aankondigen van bezuinigingsmaatregelen.

Deze haast is volgens ABN Amro terecht want angst voor fiscale maatregelen kan het prille economische herstel vroegtijdig in de kiem smoren.

In Nederland maakt het CBS donderdag bekend hoe de verschillende verkiezingsprogramma's de overheidsfinanciën beïnvloeden.

De EU-ministers van Financiën kunnen deze week meer helderheid geven over de richting en het mogelijke tijdspad. Zij komen vandaag bijeen en vooruitlopend hierop maakten Spanje en Portugal haast met het aankondigen van bezuinigingsmaatregelen. Deze haast is volgens ABN Amro terecht want angst voor fiscale maatregelen kan het prille economische herstel vroegtijdig in de kiem smoren. In Nederland maakt het CBS donderdag bekend hoe de verschillende verkiezingsprogramma's de overheidsfinanciën beïnvloeden.