Deze vorm van monetaire politieke verruiming zal er niet in slagen om groei uit de lucht te plukken, want dat is praktisch onmogelijk. De Japanse manier van aanpakken zal alleen het wereldwijde BBP herverdelen, met een groter aandeel voor Japan.

De andere landen gaan dat niet pikken, zoals bijvoorbeeld al blijkt tegen het groeiend verzet tegen de koersdaling van de Japanse yen.

Dat verzet zal nog toenemen naarmate de koers van de yen verder wegzakt. Het heeft momenteel echter weinig zin om tegen de centrale banken in te gaan, zodat Hendry nog steeds aandelen in portefeuille heeft.

Deze vorm van monetaire politieke verruiming zal er niet in slagen om groei uit de lucht te plukken, want dat is praktisch onmogelijk. De Japanse manier van aanpakken zal alleen het wereldwijde BBP herverdelen, met een groter aandeel voor Japan. De andere landen gaan dat niet pikken, zoals bijvoorbeeld al blijkt tegen het groeiend verzet tegen de koersdaling van de Japanse yen. Dat verzet zal nog toenemen naarmate de koers van de yen verder wegzakt. Het heeft momenteel echter weinig zin om tegen de centrale banken in te gaan, zodat Hendry nog steeds aandelen in portefeuille heeft.