Chief Executive Officer Ian Smith van Newcrest is van mening dat de gestegen goudprijs een verdere golf van fusies en overnames gaat uitlokken. De mijnbouwbedrijven bouwen namelijk een berg cash op als gevolg van de hogere goudprijs.

Die liquiditeiten moeten een bestemming krijgen en fusies en overnames zijn dan ook een logische oplossing. Die trend zal volgens Smith nog worden versterkt naarmate de goudprijs verder stijgt.

Hij verwacht dat de goudprijs alleszins dit jaar het niveau van 1300 dollar per troy ounce gaat overschrijden. Dit jaar werden in de sector goudmijnen al voor een bedrag van 37,50 miljard dollar aan overnames gedaan. Dat bedrag zou nog aardig kunnen oplopen.

Chief Executive Officer Ian Smith van Newcrest is van mening dat de gestegen goudprijs een verdere golf van fusies en overnames gaat uitlokken. De mijnbouwbedrijven bouwen namelijk een berg cash op als gevolg van de hogere goudprijs. Die liquiditeiten moeten een bestemming krijgen en fusies en overnames zijn dan ook een logische oplossing. Die trend zal volgens Smith nog worden versterkt naarmate de goudprijs verder stijgt. Hij verwacht dat de goudprijs alleszins dit jaar het niveau van 1300 dollar per troy ounce gaat overschrijden. Dit jaar werden in de sector goudmijnen al voor een bedrag van 37,50 miljard dollar aan overnames gedaan. Dat bedrag zou nog aardig kunnen oplopen.