Tegelijkertijd zal blijken dat de economische situatie, ondanks een verlaging van de beleidsrente van de ECB die mogelijk begin juli wordt aangekondigd, verder verslechtert, met als logisch gevolg dat de prognoses van de winstgroei van de bedrijven naar beneden worden bijgesteld.

Zwakkere euro kan zwakkere vraag deels compenseren

Op langere termijn zou een verdere daling van de euro de zwakke vraag deels kunnen compenseren, vooral voor de exportbedrijven waarop het Europese beheer van de fondsbeheerder sinds het begin van het jaar met succes het accent heeft gelegd.

Toch manen deze factoren tot voorzichtigheid en waakzaamheid.

Daarom handhaaft het internationale beheer van Carmignac Gestion een zeer beperkte nettoblootstelling aan zowel de eurozone als de eenheidsmunt.

Tegelijkertijd zal blijken dat de economische situatie, ondanks een verlaging van de beleidsrente van de ECB die mogelijk begin juli wordt aangekondigd, verder verslechtert, met als logisch gevolg dat de prognoses van de winstgroei van de bedrijven naar beneden worden bijgesteld.Zwakkere euro kan zwakkere vraag deels compenseren Op langere termijn zou een verdere daling van de euro de zwakke vraag deels kunnen compenseren, vooral voor de exportbedrijven waarop het Europese beheer van de fondsbeheerder sinds het begin van het jaar met succes het accent heeft gelegd. Toch manen deze factoren tot voorzichtigheid en waakzaamheid. Daarom handhaaft het internationale beheer van Carmignac Gestion een zeer beperkte nettoblootstelling aan zowel de eurozone als de eenheidsmunt.