De uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport sluit niet uit dat zelfs alle Europese landen zo'n reddingsplan nodig zullen hebben. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: ze zitten allemaal tot over hun oren in de schulden.

Faber vertelde vanmorgen in een interview met Bloomberg Television in Hong Kong dat alle landen uit de EMU failliet zullen gaan of op grote schaal geld moeten gaan printen. In beide gevallen zal het resultaat weinig hoopgevend zijn.

Faber merkt op dat het reddingsplan voor Griekenland de economie van dit land naar omlaag zal duwen. Bovendien worden de problemen van andere landen als Italië, Spanje en Portugal niet aangepakt.

Wat de deal zelf betreft: het reddingsplan is volgens Philip Wee, senior currency econoom bij DBS Group Holdings Ltd. in Singapore, welkom, maar de schuldencrisis is daarmee nog niet voorbij. De parlementen van de verschillende EU-landen moeten de voorgestelde maatregelen namelijk nog goedkeuren.

De uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport sluit niet uit dat zelfs alle Europese landen zo'n reddingsplan nodig zullen hebben. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: ze zitten allemaal tot over hun oren in de schulden. Faber vertelde vanmorgen in een interview met Bloomberg Television in Hong Kong dat alle landen uit de EMU failliet zullen gaan of op grote schaal geld moeten gaan printen. In beide gevallen zal het resultaat weinig hoopgevend zijn. Faber merkt op dat het reddingsplan voor Griekenland de economie van dit land naar omlaag zal duwen. Bovendien worden de problemen van andere landen als Italië, Spanje en Portugal niet aangepakt. Wat de deal zelf betreft: het reddingsplan is volgens Philip Wee, senior currency econoom bij DBS Group Holdings Ltd. in Singapore, welkom, maar de schuldencrisis is daarmee nog niet voorbij. De parlementen van de verschillende EU-landen moeten de voorgestelde maatregelen namelijk nog goedkeuren.