De toezichthouder heeft maar naar een deel van de obligatieportefeuille van de banken gekeken. Het feit dat de Duitse autoriteiten weigerden om meer details te geven over de obligaties in bezit van de Duitse banken, zegt in dat verband genoeg.

Het gevolg is dat meer banken in de tekomst het kapitaal zullen moeten verhogen. Maar zeven banken moeten nu een kapitaalverhoging doorvoeren en dat is veel minder dan iedereen had verwacht.

Citigroup is van mening dat de beurzen en de kredietmarkten een veel harder oordeel over de stress tests gaan vallen dan het Committee of European Banking Supervisors heeft gedaan. De financiële markten gaan rekening houden met meer realistische marktomstandigheden.

De toezichthouder heeft maar naar een deel van de obligatieportefeuille van de banken gekeken. Het feit dat de Duitse autoriteiten weigerden om meer details te geven over de obligaties in bezit van de Duitse banken, zegt in dat verband genoeg. Het gevolg is dat meer banken in de tekomst het kapitaal zullen moeten verhogen. Maar zeven banken moeten nu een kapitaalverhoging doorvoeren en dat is veel minder dan iedereen had verwacht. Citigroup is van mening dat de beurzen en de kredietmarkten een veel harder oordeel over de stress tests gaan vallen dan het Committee of European Banking Supervisors heeft gedaan. De financiële markten gaan rekening houden met meer realistische marktomstandigheden.