Vinny Catalano, president van Blue Market Research, neemt het woord double-dip echter niet graag in de mond. Hij stelt vast dat de economie nog altijd in herstel is, hoewel de jobcreatie zwaar te wensen overlaat.

De bedrijfsresultaten zijn sterk, de groeimarkten blijven groeien en ook de geïndustrialiseerde landen zijn aan de beterhand. Een nieuwe recessie in de Verenigde Staten kan echter de instabiliteit doen toenemen, zowel in de VS als daarbuiten.

Catalano is van mening dat een vertraging van de economische groei in de VS een domino effect kan veroorzaken waarvan de gevolgen moeilijk te voorspellen vallen. Hij sluit sociale onrust niet uit, zeker niet wanneer de werkloosheid blijft toenemen.

De crisis zou snel kunnen escaleren, zodat oplettendheid geboden blijft. Een nieuw stimuleringsprogramma zou wel eens de minste slechte van twee kwalen kunnen zijn.

Het huidige sociaal beleid kan echter voorkomen dat de werkloosheidsgraad oploopt tot 25% zoals tijdens de Grote Depressie.

Vinny Catalano, president van Blue Market Research, neemt het woord double-dip echter niet graag in de mond. Hij stelt vast dat de economie nog altijd in herstel is, hoewel de jobcreatie zwaar te wensen overlaat. De bedrijfsresultaten zijn sterk, de groeimarkten blijven groeien en ook de geïndustrialiseerde landen zijn aan de beterhand. Een nieuwe recessie in de Verenigde Staten kan echter de instabiliteit doen toenemen, zowel in de VS als daarbuiten. Catalano is van mening dat een vertraging van de economische groei in de VS een domino effect kan veroorzaken waarvan de gevolgen moeilijk te voorspellen vallen. Hij sluit sociale onrust niet uit, zeker niet wanneer de werkloosheid blijft toenemen. De crisis zou snel kunnen escaleren, zodat oplettendheid geboden blijft. Een nieuw stimuleringsprogramma zou wel eens de minste slechte van twee kwalen kunnen zijn. Het huidige sociaal beleid kan echter voorkomen dat de werkloosheidsgraad oploopt tot 25% zoals tijdens de Grote Depressie.