Er zal in ieder geval een categorie in worden opgenomen van banken die op het punt staan om te vallen. De European Banking Authority, die het Committee of European Banking Supervisors vervangt, heeft in ieder geval haar lesje geleerd.

Volgens de EBA zullen de banken nu zowel op een baseline als op een extreem negatieve macro-economische situatie worden getest. De kans is groot dat heel wat banken de stress tests niet gaan doorstaan.

Daar gaan waarschijnlijk ook grotere banken bij zijn. De methodologie van de stress tests wordt momenteel ontwikkeld in samenspraak met de banken en met de nationale toezichthouders.

Er zal in ieder geval een categorie in worden opgenomen van banken die op het punt staan om te vallen. De European Banking Authority, die het Committee of European Banking Supervisors vervangt, heeft in ieder geval haar lesje geleerd. Volgens de EBA zullen de banken nu zowel op een baseline als op een extreem negatieve macro-economische situatie worden getest. De kans is groot dat heel wat banken de stress tests niet gaan doorstaan. Daar gaan waarschijnlijk ook grotere banken bij zijn. De methodologie van de stress tests wordt momenteel ontwikkeld in samenspraak met de banken en met de nationale toezichthouders.