Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar.

Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling.

Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Wim Hoste van KBC Securities reageerde op het bericht over de verkoop van Profialis aan OpenGate Capital, een transactie die niet bepaald onverwacht kwam. Ze was namelijk al aangekondigd, zodat de contracten alleen nog maar ondertekend moesten worden.

Volgens Hoste mogen bij Tessenderlo nog meer desinvesteringen worden verwacht. Hij handhaaft een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 26 euro. Dat betekent dat er nog opwaarts potentieel bij dit aandeel aanwezig is.

Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar. Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht. Advies opbouwen blijft gehandhaafdWim Hoste van KBC Securities reageerde op het bericht over de verkoop van Profialis aan OpenGate Capital, een transactie die niet bepaald onverwacht kwam. Ze was namelijk al aangekondigd, zodat de contracten alleen nog maar ondertekend moesten worden. Volgens Hoste mogen bij Tessenderlo nog meer desinvesteringen worden verwacht. Hij handhaaft een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 26 euro. Dat betekent dat er nog opwaarts potentieel bij dit aandeel aanwezig is.