De ondertoon op de financiële markten is echter eerder wankel, het sentiment kan tussen nu en de opening nog volledig omslaan.

In de Verenigde Staten woedt de discussie omtrent eventuele nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de VS-economie nog steeds in volle hevigheid.

Charles Evans, president van de Chicago FED, is absoluut voorstander van QE3, Evans stelt vast dat er voldoende redenen zijn om extra maatregelen te treffen.

Gemengd beeld bij basismetalen

Ook bij de basismetalen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. De prijs van een ton koper steeg met 0,9 procent maar tin was de primus met een stijging van 3,6 procent op weekbasis.

Ook nikkel werd 1,5 procent duurder. De Chinese producenten van nikkelijzer hebben een productiedaling aangekondigd omwille van de oplopende kosten.

Ook het Finse mijnbedrijf Talvivaara heeft de verwachte nikkelproductie neerwaarts bijgesteld van 25 tot 30.000 ton naar 17.000 ton.

Deze productieverlaging is er voorlopig nog niet bij aluminium als gevolg van overheidsteun in de vorm van lagere elektriciteitstarieven. Aluminium werd op weekbasis 1,4 procent goedkoper.

De ondertoon op de financiële markten is echter eerder wankel, het sentiment kan tussen nu en de opening nog volledig omslaan. In de Verenigde Staten woedt de discussie omtrent eventuele nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de VS-economie nog steeds in volle hevigheid. Charles Evans, president van de Chicago FED, is absoluut voorstander van QE3, Evans stelt vast dat er voldoende redenen zijn om extra maatregelen te treffen. Gemengd beeld bij basismetalen Ook bij de basismetalen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. De prijs van een ton koper steeg met 0,9 procent maar tin was de primus met een stijging van 3,6 procent op weekbasis. Ook nikkel werd 1,5 procent duurder. De Chinese producenten van nikkelijzer hebben een productiedaling aangekondigd omwille van de oplopende kosten. Ook het Finse mijnbedrijf Talvivaara heeft de verwachte nikkelproductie neerwaarts bijgesteld van 25 tot 30.000 ton naar 17.000 ton. Deze productieverlaging is er voorlopig nog niet bij aluminium als gevolg van overheidsteun in de vorm van lagere elektriciteitstarieven. Aluminium werd op weekbasis 1,4 procent goedkoper.