Vooral jongere mensen en zij met een lagere opleiding zijn vaak hard geraakt door de recessie. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door het Pew Research Center.

55% van de ondervraagden ondervond op één of andere manier hinder van de recessie: de dreiging van werkloosheid, het niet kunnen terugbetalen van woonkredieten, minder inkomsten enzovoort.

Het goede nieuws is echter dat 45% van de Amerikanen weinig of niets voelt van de recessie. Wat niet is, kan echter nog komen. Het ziet er volgens de meeste economen niet naar uit dat we op korte of middellange termijn een forse verbetering mogen verwachten.

Vooral jongere mensen en zij met een lagere opleiding zijn vaak hard geraakt door de recessie. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door het Pew Research Center. 55% van de ondervraagden ondervond op één of andere manier hinder van de recessie: de dreiging van werkloosheid, het niet kunnen terugbetalen van woonkredieten, minder inkomsten enzovoort. Het goede nieuws is echter dat 45% van de Amerikanen weinig of niets voelt van de recessie. Wat niet is, kan echter nog komen. Het ziet er volgens de meeste economen niet naar uit dat we op korte of middellange termijn een forse verbetering mogen verwachten.