Peter Matuschek, woordvoerder van onderzoeksbureau Forsa, is echter minder zeker van het gegarandeerd succes van de nieuwe partij. Meer dan een kwart van de Duitsers wil weliswaar de Duitse mark terug, maar anderzijds is meer dan 69% van de Duitsers pro de euro.

Het probleem met Alternative für Deutschland is dat de partij maar één thema bespeelt en geen duidelijk omschreven programma heeft. Bovendien staat Duitsland massaal achter Angela Merkel en de politiek die ze in verband met Europa heeft gevoerd.

Peter Matuschek, woordvoerder van onderzoeksbureau Forsa, is echter minder zeker van het gegarandeerd succes van de nieuwe partij. Meer dan een kwart van de Duitsers wil weliswaar de Duitse mark terug, maar anderzijds is meer dan 69% van de Duitsers pro de euro. Het probleem met Alternative für Deutschland is dat de partij maar één thema bespeelt en geen duidelijk omschreven programma heeft. Bovendien staat Duitsland massaal achter Angela Merkel en de politiek die ze in verband met Europa heeft gevoerd.