Fed Bank of Philadelphia pesident Charles Plosser verklaarde gisteren nog dat de Amerikaanse economie duidelijk aan snelheid en momentum heeft gewonnen. Dat vertaalt zich echter nog niet in een herstel van de arbeidsmarkt.

Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens die arbeidsmarkt opnieuw gaat aantrekken. Op dat moment kan de Amerikaanse centrale bank gaan overwegen om de rente te verhogen.

Volgens de futures is er mer dan 50% kans dat FED in januari 2012 de rente gaat verhogen. De CME Group futures geven momenteel 52% kans op een renteverhoging, tegenover 41% vorige week.

Fed Bank of Philadelphia pesident Charles Plosser verklaarde gisteren nog dat de Amerikaanse economie duidelijk aan snelheid en momentum heeft gewonnen. Dat vertaalt zich echter nog niet in een herstel van de arbeidsmarkt. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens die arbeidsmarkt opnieuw gaat aantrekken. Op dat moment kan de Amerikaanse centrale bank gaan overwegen om de rente te verhogen. Volgens de futures is er mer dan 50% kans dat FED in januari 2012 de rente gaat verhogen. De CME Group futures geven momenteel 52% kans op een renteverhoging, tegenover 41% vorige week.