Electrabel richtte in maart 2013 CoGreen op om buurtbewoners de kans te geven via de aankoop van aandelen van CoGreen bij te dragen aan een duurzamere energie. Een aandeel kost 125 euro, met een maximum van twintig per kandidaat-coöperant. Elk jaar krijgen ze een dividend afhankelijk van de hoeveelheid door hun windmolens opgewekte elektriciteit.

Duurzame investering

In 2013 besloten al 495 buurtbewoners om aandeelhouder te worden in vijf windparken van Electrabel voor een totale investering van 925.000 euro. In september en oktober van dit jaar werden zes nieuwe windparken in Vlaanderen opengesteld voor burgerparticipatie: Gingelom, Genk, Westerlo, Wuustwezel en twee parken in de Gentse haven.

De buurtbewoners van die nieuwste deelnemende parken werden geïnformeerd over de mogelijkheid om aandelen in CoGreen te kopen en dat trok volgens Electrabel opnieuw heel wat geïnteresseerden aan: 556 nieuwe coöperanten stelden zich kandidaat. Dat zou Electrabel CoGreen meer dan 1,2 miljoen euro kunnen opleveren om lokaal te investeren.

De onderneming beschikt vandaag over 119 windturbines verdeeld over 33 parken. Deze produceren het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 130.000 gezinnen. Het is de bedoeling om CoGreen ook in de toekomst aan te bieden aan burgers die in de buurt van de windmolenparken van Electrabel wonen. (Belga/NS)

Electrabel richtte in maart 2013 CoGreen op om buurtbewoners de kans te geven via de aankoop van aandelen van CoGreen bij te dragen aan een duurzamere energie. Een aandeel kost 125 euro, met een maximum van twintig per kandidaat-coöperant. Elk jaar krijgen ze een dividend afhankelijk van de hoeveelheid door hun windmolens opgewekte elektriciteit. In 2013 besloten al 495 buurtbewoners om aandeelhouder te worden in vijf windparken van Electrabel voor een totale investering van 925.000 euro. In september en oktober van dit jaar werden zes nieuwe windparken in Vlaanderen opengesteld voor burgerparticipatie: Gingelom, Genk, Westerlo, Wuustwezel en twee parken in de Gentse haven. De buurtbewoners van die nieuwste deelnemende parken werden geïnformeerd over de mogelijkheid om aandelen in CoGreen te kopen en dat trok volgens Electrabel opnieuw heel wat geïnteresseerden aan: 556 nieuwe coöperanten stelden zich kandidaat. Dat zou Electrabel CoGreen meer dan 1,2 miljoen euro kunnen opleveren om lokaal te investeren. De onderneming beschikt vandaag over 119 windturbines verdeeld over 33 parken. Deze produceren het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 130.000 gezinnen. Het is de bedoeling om CoGreen ook in de toekomst aan te bieden aan burgers die in de buurt van de windmolenparken van Electrabel wonen. (Belga/NS)