Meer Chinese economische stimuli dreigen de financiële stabiliteit in gevaar te brengen, niet alleen in China zelf maar ook in de rest van de wereld. Bovendien twijfelen de economen van de Amerikaanse zakenbank er aan of deze maatregelen nog veel succes zullen afwerpen.

Volgens Goldman Sachs zullen de Chinezen dan ook tweemaal nadenken alvorens nieuwe maatregelen aan te kondigen. De regering zal eerder de voorkeur geven aan maatregelen die de economie lichtjes zullen bijsturen in de richting van een hogere economische groei.

Meer Chinese economische stimuli dreigen de financiële stabiliteit in gevaar te brengen, niet alleen in China zelf maar ook in de rest van de wereld. Bovendien twijfelen de economen van de Amerikaanse zakenbank er aan of deze maatregelen nog veel succes zullen afwerpen. Volgens Goldman Sachs zullen de Chinezen dan ook tweemaal nadenken alvorens nieuwe maatregelen aan te kondigen. De regering zal eerder de voorkeur geven aan maatregelen die de economie lichtjes zullen bijsturen in de richting van een hogere economische groei.