Bij de publicatie van de kwartaalcijfers waarschuwden onder andere Emerson Electric Co en Paccar Inc voor de gevolgen van de prijsstijgingen voor een aantal basisgrondstoffen.

Onder andere staal, koper en aluminium - toch belangrijke grondstoffen in een aantal industrieën - zijn over de afgelopen drie maanden flink duurder geworden. Zowel Noord-Amerika als Europa lijken de crisis achter zich te hebben gelaten.

De koperprijs is over de afgelopen drie maanden bijvoorbeeld met meer dan 15% gestegen. Wanneer de verwerkende bedrijven die prijsstijgingen gaan doorrekenen, kan het haast niet anders of de inflatie gaat aantrekken.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers waarschuwden onder andere Emerson Electric Co en Paccar Inc voor de gevolgen van de prijsstijgingen voor een aantal basisgrondstoffen. Onder andere staal, koper en aluminium - toch belangrijke grondstoffen in een aantal industrieën - zijn over de afgelopen drie maanden flink duurder geworden. Zowel Noord-Amerika als Europa lijken de crisis achter zich te hebben gelaten. De koperprijs is over de afgelopen drie maanden bijvoorbeeld met meer dan 15% gestegen. Wanneer de verwerkende bedrijven die prijsstijgingen gaan doorrekenen, kan het haast niet anders of de inflatie gaat aantrekken.