Dat betekent dat nog meer banken over kop kunnen gaan en daardoor dreigt het FDIC Deposit Insurance fonds zonder geldelijke middelen te vallen. Dit fonds stelt zich garant om de deposito's van de Amerikanen bij hun bank te garanderen.

Richard Suttmeier van ValuEngine.com is niet optimistisch over de situatie en ziet de Amerikaanse huizenmarkt slechts tijdelijk stabilisern.

In het tweede kwartaal moesten 21,50% van de eigenaars een lening afbetalen die hoger was dan de waarde van hun eigendom.

Twaalf maanden voordien was dat nog maar 23%. Anderzijds lag het percentage tijdens het eerste kwartaal op 23,30%. Het aantal "under water mortgages" kan in de komende maanden opnieuw gaan stijgen, met alle gevolgen van dien.

Suttmeier verwacht dat de Case-Shiller Index tegen 2014 nog met 30% kan gaan dalen. Meer banken zullen over kop gaan, waardoor de last op de schouders van de FDIC steeds zwaarder gaat wegen.

Het FDIC Deposit Insurance fonds is dit jaar al voor een bedrag van 18,93 miljard dollar moeten tussenbeide komen, waar voor 2010 maar voor 15,33 miljard dollar was gepland.

Dat betekent dat nog meer banken over kop kunnen gaan en daardoor dreigt het FDIC Deposit Insurance fonds zonder geldelijke middelen te vallen. Dit fonds stelt zich garant om de deposito's van de Amerikanen bij hun bank te garanderen. Richard Suttmeier van ValuEngine.com is niet optimistisch over de situatie en ziet de Amerikaanse huizenmarkt slechts tijdelijk stabilisern. In het tweede kwartaal moesten 21,50% van de eigenaars een lening afbetalen die hoger was dan de waarde van hun eigendom. Twaalf maanden voordien was dat nog maar 23%. Anderzijds lag het percentage tijdens het eerste kwartaal op 23,30%. Het aantal "under water mortgages" kan in de komende maanden opnieuw gaan stijgen, met alle gevolgen van dien. Suttmeier verwacht dat de Case-Shiller Index tegen 2014 nog met 30% kan gaan dalen. Meer banken zullen over kop gaan, waardoor de last op de schouders van de FDIC steeds zwaarder gaat wegen. Het FDIC Deposit Insurance fonds is dit jaar al voor een bedrag van 18,93 miljard dollar moeten tussenbeide komen, waar voor 2010 maar voor 15,33 miljard dollar was gepland.