Het aantal banken dat het risico loopt om over kop te gaan bedraagt nu 12% van het totaal aantal banken dat in de Verenigde Staten actief is. In totaal betreft het nu 884 banken.

Tijdens het derde kwartaal bevonden zich nog maar 860 banken in de gevarenzone. Met bedreigde banken worden banken bedoeld wiens kapitaalpositie te laag is in verhouding met de risico's die ze lopen.

Dit jaar zijn al 22 banken failliet gegaan en dat aantal zal ongetwijfeld nog gaan toenemen. In de Verenigde Staten zijn in totaal 7657 banken actief, waarvan 1,40% activa heeft voor een bedrag van meer dan 10 miljard dollar.

Het aantal banken dat het risico loopt om over kop te gaan bedraagt nu 12% van het totaal aantal banken dat in de Verenigde Staten actief is. In totaal betreft het nu 884 banken. Tijdens het derde kwartaal bevonden zich nog maar 860 banken in de gevarenzone. Met bedreigde banken worden banken bedoeld wiens kapitaalpositie te laag is in verhouding met de risico's die ze lopen. Dit jaar zijn al 22 banken failliet gegaan en dat aantal zal ongetwijfeld nog gaan toenemen. In de Verenigde Staten zijn in totaal 7657 banken actief, waarvan 1,40% activa heeft voor een bedrag van meer dan 10 miljard dollar.