Vroeg in de week was er een aantal emissies van obligaties met onderpand, o.a. van ING en UBS. Toen die gretig aftrek bleken te vinden werd er ook senior ongedekte bankschuld geplaatst door o.a. ABN AMRO en Rabo.

Instellingen als de Waterschapsbank en de Bank Nederlandse Gemeenten kwamen eveneens met obligaties naar de markt, maar ook bedrijven met een wat lagere rating, zoals BMW en Banque Peugeot, konden emitteren.

Over het algemeen liepen deze emissies goed, en ook de secundaire markten voor bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties waren positief gestemd.

Ook het Europese noodfonds EFSF plaatste voor € 3 miljard aan 3-jarige obligaties. Deze emissie was geen doorslaand succes, maar het EFSF kon toch voor een redelijk lage rente geld aantrekken.

Vroeg in de week was er een aantal emissies van obligaties met onderpand, o.a. van ING en UBS. Toen die gretig aftrek bleken te vinden werd er ook senior ongedekte bankschuld geplaatst door o.a. ABN AMRO en Rabo. Instellingen als de Waterschapsbank en de Bank Nederlandse Gemeenten kwamen eveneens met obligaties naar de markt, maar ook bedrijven met een wat lagere rating, zoals BMW en Banque Peugeot, konden emitteren. Over het algemeen liepen deze emissies goed, en ook de secundaire markten voor bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties waren positief gestemd. Ook het Europese noodfonds EFSF plaatste voor € 3 miljard aan 3-jarige obligaties. Deze emissie was geen doorslaand succes, maar het EFSF kon toch voor een redelijk lage rente geld aantrekken.