De analisten zoeken met z'n allen al maandenlang naar een verklaring waarom de goudprijs zich zo zwak gedraagt. Een duidelijke verklaring is echter nog niet gevonden, mogelijk is er sprake van manipulatie van de markt. Maar misschien is er een andere verklaring mogelijk.

Marc Faber, de auteur van het Gloom, Boom and Doom rapport, is van mening dat de media een kwalijke rol spelen in het verhaal. Zij hebben het goud in een slecht daglicht geplaatst, in zoverre dat de beleggers momenteel geen pap meer lusten van goud en de andere edelmetalen.

De analisten zoeken met z'n allen al maandenlang naar een verklaring waarom de goudprijs zich zo zwak gedraagt. Een duidelijke verklaring is echter nog niet gevonden, mogelijk is er sprake van manipulatie van de markt. Maar misschien is er een andere verklaring mogelijk. Marc Faber, de auteur van het Gloom, Boom and Doom rapport, is van mening dat de media een kwalijke rol spelen in het verhaal. Zij hebben het goud in een slecht daglicht geplaatst, in zoverre dat de beleggers momenteel geen pap meer lusten van goud en de andere edelmetalen.