Maar bij Telenet is er volgens Geert Van Herck van Leleux wel wat meer aan de hand. De afgelopen weken werd duidelijk dat het bedrijf afziet van de overname van Base.

Daarnaast maakt Telenet van de zeer lage renteniveaus gebruik om extra schuld op te nemen. Er wordt 700 miljoen euro opgenomen waardoor de ratio nettoschuld/EBITDA naar ongeveer 4,5 evolueert (de bovenkant van de door Telenet geformuleerde vork van 3,5/4,5).

Voor de aandeelhouders was het belangrijk te vernemen dat Telenet 20.673.043 eigen aandelen (18,20% van het kapitaal) gaat inkopen tegen 35 euro (minus het uitgekeerde bedrag van 3,25 euro).

Vermits Telenet de afgelopen jaren bewezen heeft een echte cashmachine te zijn, wordt door analisten verwacht dat de komende jaren de winst per aandeel dan ook moet stijgen. Dit zou de koers moeten ondersteunen. De koersval van gisteren biedt dan ook een opportuniteit voor alerte beleggers.

Wat zeggen de charts?

Op de weekgrafiek is volgens Geert Van Herck te zien hoe de koers (na de daling van de afgelopen weken) op de stijgende steunlijn is terechtgekomen.

Een neerwaartse doorbraak is wel realistisch en zou ongeveer hetzelfde patroon opleveren als vorige zomer (toen Telenet een kapitaalvermindering van 4,50 euro uitvoerde.

De RSI-indicator heeft eveneens nog een klein beetje ruimte om lagere oververkochte niveaus op te zoeken. Op de daggrafiek ziet volgens Geert Van Herck de "gap" die ontstaan is n.a.v. de kapitaalvermindering.

Merk op dat in de zomer van 2011 net hetzelfde fenomeen plaatsvond (nog versterkt door de beurscorrectie in die periode). De RSI-indicator heeft reeds zeer lage oververkochte niveaus bereikt, maar de kans op een daling naar de steunniveaus op 30 euro blijft wel mogelijk.

Het sluiten van de "gap" brengt de koers naar 34 euro. Boven 34,50 euro verwacht Van Herck een verdere koersstijging naar 37,15 euro en hoger.

Maar bij Telenet is er volgens Geert Van Herck van Leleux wel wat meer aan de hand. De afgelopen weken werd duidelijk dat het bedrijf afziet van de overname van Base. Daarnaast maakt Telenet van de zeer lage renteniveaus gebruik om extra schuld op te nemen. Er wordt 700 miljoen euro opgenomen waardoor de ratio nettoschuld/EBITDA naar ongeveer 4,5 evolueert (de bovenkant van de door Telenet geformuleerde vork van 3,5/4,5). Voor de aandeelhouders was het belangrijk te vernemen dat Telenet 20.673.043 eigen aandelen (18,20% van het kapitaal) gaat inkopen tegen 35 euro (minus het uitgekeerde bedrag van 3,25 euro). Vermits Telenet de afgelopen jaren bewezen heeft een echte cashmachine te zijn, wordt door analisten verwacht dat de komende jaren de winst per aandeel dan ook moet stijgen. Dit zou de koers moeten ondersteunen. De koersval van gisteren biedt dan ook een opportuniteit voor alerte beleggers.Wat zeggen de charts? Op de weekgrafiek is volgens Geert Van Herck te zien hoe de koers (na de daling van de afgelopen weken) op de stijgende steunlijn is terechtgekomen. Een neerwaartse doorbraak is wel realistisch en zou ongeveer hetzelfde patroon opleveren als vorige zomer (toen Telenet een kapitaalvermindering van 4,50 euro uitvoerde. De RSI-indicator heeft eveneens nog een klein beetje ruimte om lagere oververkochte niveaus op te zoeken. Op de daggrafiek ziet volgens Geert Van Herck de "gap" die ontstaan is n.a.v. de kapitaalvermindering. Merk op dat in de zomer van 2011 net hetzelfde fenomeen plaatsvond (nog versterkt door de beurscorrectie in die periode). De RSI-indicator heeft reeds zeer lage oververkochte niveaus bereikt, maar de kans op een daling naar de steunniveaus op 30 euro blijft wel mogelijk. Het sluiten van de "gap" brengt de koers naar 34 euro. Boven 34,50 euro verwacht Van Herck een verdere koersstijging naar 37,15 euro en hoger.