Danone, Nestle, Abbott Laboratories en lokale concurrenten hebben alle de prijzen verlaagd, soms tot 20%. De prijsverlagingen zijn het gevolg van berichten vorige week dat de Chinese autoriteiten een onderzoek willen starten naar kartelvorming bij babyvoedingsproducenten.

De verlaagde prijzen van Mead Johnson zijn medio juli een feit en worden ondersteund met een campagne die het consumentenvertrouwen in het merk moet versterken.

De vraag naar kwalitatief hoogwaardige babyvoeding blijft sterk in China omdat het vertrouwen in lokale producenten door gifschandalen de laatste jaren sterk is afgenomen. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Danone, Nestle, Abbott Laboratories en lokale concurrenten hebben alle de prijzen verlaagd, soms tot 20%. De prijsverlagingen zijn het gevolg van berichten vorige week dat de Chinese autoriteiten een onderzoek willen starten naar kartelvorming bij babyvoedingsproducenten. De verlaagde prijzen van Mead Johnson zijn medio juli een feit en worden ondersteund met een campagne die het consumentenvertrouwen in het merk moet versterken. De vraag naar kwalitatief hoogwaardige babyvoeding blijft sterk in China omdat het vertrouwen in lokale producenten door gifschandalen de laatste jaren sterk is afgenomen. ABN Amro heeft een neutraal advies.