Deze test heeft als doel om negatieve biopsieën - ongeveer 75% van alle uitgevoerde biopsieën - met een zeer grote waarschijnlijkheid te bevestigen of te ontkrachten zonder dat een bijkomend staal moet worden bekomen. De uroloog kan dan beslissen of de patiënt een nieuwe biopsie - een pijnlijke en dure test - moet ondergaan of niet. Enkel al de Amerikaanse markt wordt geschat op een miljard dollar.

De commercialisatie van deze diagnostische test wordt gedaan via een CLIA, een commercieel laboratorium dat als onderaannemer werkt voor ziekenhuizen (een Amerikaanse specialiteit). De CLIA van MDxHealth kreeg zijn erkenning in januari, wat toelaat om diagnostica al 6 à 12 maanden na hun ontwikkeling aan te bieden aan Amerikaanse ziekenhuizen.

De prostaatkankertest is een cruciale stap in de toekomst van MDxHealth. Indien succesvol zal de test de ontwikkeling financieren van andere diagnostische tests (in de oncologie). Ook begeleidende tests om te voorspellen hoe een patiënt zal reageren op een bepaald geneesmiddel zitten in de pijplijn.

Deze test heeft als doel om negatieve biopsieën - ongeveer 75% van alle uitgevoerde biopsieën - met een zeer grote waarschijnlijkheid te bevestigen of te ontkrachten zonder dat een bijkomend staal moet worden bekomen. De uroloog kan dan beslissen of de patiënt een nieuwe biopsie - een pijnlijke en dure test - moet ondergaan of niet. Enkel al de Amerikaanse markt wordt geschat op een miljard dollar.De commercialisatie van deze diagnostische test wordt gedaan via een CLIA, een commercieel laboratorium dat als onderaannemer werkt voor ziekenhuizen (een Amerikaanse specialiteit). De CLIA van MDxHealth kreeg zijn erkenning in januari, wat toelaat om diagnostica al 6 à 12 maanden na hun ontwikkeling aan te bieden aan Amerikaanse ziekenhuizen.De prostaatkankertest is een cruciale stap in de toekomst van MDxHealth. Indien succesvol zal de test de ontwikkeling financieren van andere diagnostische tests (in de oncologie). Ook begeleidende tests om te voorspellen hoe een patiënt zal reageren op een bepaald geneesmiddel zitten in de pijplijn.