De noodzaak aan een prijsverhoging dringt zich op, gezien de aanhoudende stijging van de voedselprijzen. Toch bleek uit de cijfers dat McDonald's vorig jaar beter presteerde dan de concurrentie.

Het bedrijf meldde over het vierde kwartaal een stijging van de nettowinst met 2% tot 1,24 miljard dollar, dit ondanks de duurdere grondstoffenprijzen. Per aandeel werd 1,16 dollar verdiend.

De omzet steeg met 4% tot 6,21 miljard dollar. De resultaten van McDonald's waren min of meer conform de verwachtingen, hoewel de omzet niet echt overtuigde. Toch steeg de koers van het aandeel McDonald's gisterenavond op Wall Street.

De noodzaak aan een prijsverhoging dringt zich op, gezien de aanhoudende stijging van de voedselprijzen. Toch bleek uit de cijfers dat McDonald's vorig jaar beter presteerde dan de concurrentie. Het bedrijf meldde over het vierde kwartaal een stijging van de nettowinst met 2% tot 1,24 miljard dollar, dit ondanks de duurdere grondstoffenprijzen. Per aandeel werd 1,16 dollar verdiend. De omzet steeg met 4% tot 6,21 miljard dollar. De resultaten van McDonald's waren min of meer conform de verwachtingen, hoewel de omzet niet echt overtuigde. Toch steeg de koers van het aandeel McDonald's gisterenavond op Wall Street.