McDonald's sloot het voorbije kwartaal, het laatste onder succes-CEO Jim Skinner, af met een nettowinst van 1,35 miljard dollar of 1,32 dollar per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst per aandeel (wpa) nog 1,35 dollar en analisten gingen uit van een groei van de wpa tot 1,38 dollar. De koers van het aandeel gaat voorbeurs alvast onderuit.

De omzet steeg minder dan 1% tot 6,92 miljard dollar. Ook dit is minder dan verwacht. De bestaande restaurants in kernmarkt VS groeiden aan het traagste tempo in vijf kwartalen (+3,6%). De wereldwijde vertraging en de sterke dollar wegen op de omzet, en in de VS maakte McDonald's kosten om een nieuw menu in te voeren. Vooralsnog slaagt de groep er niet in dankzij dit nieuwe menu veel marktaandeel te winnen.

Hoewel het aandeel sinds begin dit jaar van zijn historisch record van 100 dollar is weggegleden, noteert het nog altijd aan 16,5 keer de verwachte winst van dit jaar en bijna 15 keer de verwachte winst van volgend jaar. Deze verwachtingen gaan volgens Bloomberg uit van een groei van de wpa met 5% dit jaar en 10% volgend jaar. Rekening houdend met het voorbije zwakke kwartaal zullen de verwachtingen ongetwijfeld neerwaarts bijgesteld worden. McDonald's is aan de huidige koers dan ook te vermijden.

McDonald's sloot het voorbije kwartaal, het laatste onder succes-CEO Jim Skinner, af met een nettowinst van 1,35 miljard dollar of 1,32 dollar per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst per aandeel (wpa) nog 1,35 dollar en analisten gingen uit van een groei van de wpa tot 1,38 dollar. De koers van het aandeel gaat voorbeurs alvast onderuit.De omzet steeg minder dan 1% tot 6,92 miljard dollar. Ook dit is minder dan verwacht. De bestaande restaurants in kernmarkt VS groeiden aan het traagste tempo in vijf kwartalen (+3,6%). De wereldwijde vertraging en de sterke dollar wegen op de omzet, en in de VS maakte McDonald's kosten om een nieuw menu in te voeren. Vooralsnog slaagt de groep er niet in dankzij dit nieuwe menu veel marktaandeel te winnen.Hoewel het aandeel sinds begin dit jaar van zijn historisch record van 100 dollar is weggegleden, noteert het nog altijd aan 16,5 keer de verwachte winst van dit jaar en bijna 15 keer de verwachte winst van volgend jaar. Deze verwachtingen gaan volgens Bloomberg uit van een groei van de wpa met 5% dit jaar en 10% volgend jaar. Rekening houdend met het voorbije zwakke kwartaal zullen de verwachtingen ongetwijfeld neerwaarts bijgesteld worden. McDonald's is aan de huidige koers dan ook te vermijden.