Bij de Bank of England vergadert het Monetary Policy Committee deze week. Daar zal de beslissing moeten vallen of er een volgende ronde komt van quantitative easing.

Lynn is van mening dat de Britse centrale bank in geen geval meer geld mag gaan drukken door het inkopen van staatsobligaties. Meer geld is het laatste wat de VK-economie nodig heeft.

Het echte probleem is volgens Lynn de inflatie die snel uit de hand aan het lopen is. De inflatiedoelstelling bedraagt in het VK 2%, maar momenteel ligt de inflatie daar ver boven.

In de afgelopen zeven maanden werd zelfs de doelstelling van 3% van de Britse overheid overschreden. Volgens Lynn kan de situatie alleen maar gaan verslechteren.

Bij de Bank of England vergadert het Monetary Policy Committee deze week. Daar zal de beslissing moeten vallen of er een volgende ronde komt van quantitative easing. Lynn is van mening dat de Britse centrale bank in geen geval meer geld mag gaan drukken door het inkopen van staatsobligaties. Meer geld is het laatste wat de VK-economie nodig heeft. Het echte probleem is volgens Lynn de inflatie die snel uit de hand aan het lopen is. De inflatiedoelstelling bedraagt in het VK 2%, maar momenteel ligt de inflatie daar ver boven. In de afgelopen zeven maanden werd zelfs de doelstelling van 3% van de Britse overheid overschreden. Volgens Lynn kan de situatie alleen maar gaan verslechteren.