Matthew Lynn, columnist bij Bloomberg News en auteur van het boek "Bust," a forthcoming book on the Greek debt crisis, is van mening dat we op onze hoede moeten blijven: "Onder de oppervlakte worden de scheuren in de eurozone steeds groter. De crisis lijkt over, maar is dat allesbehalve. De onevenwichten worden steeds groter, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het verschillend tempo waarin de landen uit de eurozone economisch groeien."

Lynn verwacht dat de weerstand tegen reddingsprogramma's in de toekomst alleen maar gaat toenemen: "De markt gaat beseffen hoe absurd die reddingsprogramma's wel zijn. De weigering van Slovakijke om mee Griekenland te redden, gaf al een voorsmaakje van het verzet waarmee we geconfronteerd gaan worden. Bovendien zitten de landen met grote overheidstekorten gevangen in een neerwaartse economische spiraal. Er is alleen wat tijd gekocht voor de euro en dat tegen een hoge prijs. Anderzijds is er weinig of niets gebeurd om de oorzaken van de crisis aan te pakken. Vroeg of laat zal zich dat tegen de eurozone zelf keren."

Matthew Lynn, columnist bij Bloomberg News en auteur van het boek "Bust," a forthcoming book on the Greek debt crisis, is van mening dat we op onze hoede moeten blijven: "Onder de oppervlakte worden de scheuren in de eurozone steeds groter. De crisis lijkt over, maar is dat allesbehalve. De onevenwichten worden steeds groter, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het verschillend tempo waarin de landen uit de eurozone economisch groeien." Lynn verwacht dat de weerstand tegen reddingsprogramma's in de toekomst alleen maar gaat toenemen: "De markt gaat beseffen hoe absurd die reddingsprogramma's wel zijn. De weigering van Slovakijke om mee Griekenland te redden, gaf al een voorsmaakje van het verzet waarmee we geconfronteerd gaan worden. Bovendien zitten de landen met grote overheidstekorten gevangen in een neerwaartse economische spiraal. Er is alleen wat tijd gekocht voor de euro en dat tegen een hoge prijs. Anderzijds is er weinig of niets gebeurd om de oorzaken van de crisis aan te pakken. Vroeg of laat zal zich dat tegen de eurozone zelf keren."