De gevolgen van dit alles liggen voor de hand: de matras wordt een veiligere plaats om geld te bewaren dan de bank. In Europa is het namelijk een complete puinhoop geworden, een puinhoop die met de dag nog groter en groter wordt. Alleen ingrijpende maatregelen kunnen nog een oplossing aanreiken.

Het gedeeltelijk aanslaan van ons geld is zo'n maatregel. Volgens Christensen zal iedereen met een rationale kijk op de wereld nu wel inzien dat de monetaire samenwerking als een historische flater mag worden beschouwd. De gevolgen voor Europa en de competiviteit van ons bedrijfsleven dreigen dramatisch te worden.

De gevolgen van dit alles liggen voor de hand: de matras wordt een veiligere plaats om geld te bewaren dan de bank. In Europa is het namelijk een complete puinhoop geworden, een puinhoop die met de dag nog groter en groter wordt. Alleen ingrijpende maatregelen kunnen nog een oplossing aanreiken. Het gedeeltelijk aanslaan van ons geld is zo'n maatregel. Volgens Christensen zal iedereen met een rationale kijk op de wereld nu wel inzien dat de monetaire samenwerking als een historische flater mag worden beschouwd. De gevolgen voor Europa en de competiviteit van ons bedrijfsleven dreigen dramatisch te worden.